Haluan tässä kertoa miten menetellä halutessasi Greenhill's- koiran itsellesi.

Nettisivuillani on yleensä hyvissä ajoin tietoa onko pentuja tulossa ja mille koiralle.
Tulevan pentueen isä julkaistaan silloin kun asia on varma. Voit tällöin jo ottaa minuun yhteyttä.
Jos olet kiinnostunut jonkun tietyn nartun pennusta voit ja kannattaakin olla minuun yhteydessä hyvissä ajoin jotta pääsemme tutustumaan.

Kun otat yhteyttä sähköpostilla toivoisin sinun laittavan kirjeeseesi mm:
- Missä asut ja millainen perhe sinulla on
- Kumpaa sukupuolta ja mihin tarkoitukseen etsit koiraa
- Miksi juuri kultainen noutaja
Soittaessa pystymme juttelemaan ko. asioista ja tutustumaan paremmin toisiimme.

Pentujen synnyttyä ilmoitan siitä kiinnostuneille ja toivon puhelinkontaktia jos emme ole aikaisemmin jutelleet. Tällöin päätetään myös, tapaammeko.
Pentuja ja meitä pääsee katsomaan aikaisintaan pentujen täyttäessä 3 viikkoa.
Silloin päätämme myös molemminpuolisesti pennun kaupasta ja ostaja maksaa varausmaksun.
Saat mukaasi samalla Golden Info kirjan jotta ehdit kunnolla perehtyä siihen ennen pennun saapumista kotiin.
Keskustelemme myös yleisesti rodusta, siinä olevista sairauksista, ruokinnasta, perus- ja noutokouluttamisesta ym. mitä koiran hankkimiseen liittyy.

Kultainen noutaja mielletään helpoksi koiraksi mutta runsaasti energiaa omaavana metsästyskoirana se saattaa myös aiheuttaa hankaluuksi jos sitä ei kunnolla kouluteta. Vaatii siis kunnon peruskoulutuksen sekä mielekästä tekemistä. Kultainen omaa myös luontaisen taipumuksen kaikkeen märkään ja kuraiseen joten minkään supersiistin ihmisen koira tämä rotu ei ole.


Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Ne ovat kolmeen kertaan madotettuja. Pyrimme totuttamaan pennut kaikkiin kodin ääniin, ne tottuvat myös lapsiin ja perheemme toisiin koiriin. Ennen luovutusta eläinlääkäri tarkastaa pennut ja ne saavat tunnistusmerkinnän.

Pentujen mukaan saat kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet, Royal Canin pentupakkauksen ja noutajataluttimen, Golden Infon sekä vuoden jäsenyyden Golden Ring ry:hyn tai Suomen Noutajakoirajärjestöön. 
Suosittelen pennun vakuuttamista niin että vakuutus on voimassa koiran saapuessa uuteen kotiinsa.

Sinun on myös lupauduttava teettämään pennulle PEVISA tutkimukset (lonkat, kyynärät ja silmät) sen täytettyä 12 kk tai viimeistään pennun ollessa 18 kk. Tämä kirjataan myös kauppasopimukseen.


Luovutuksen yhteydessä täytämme Suomen Kennelliiton Sopimus koiran kaupasta- paperin. Kauppasopimukseen tulee liitteeksi sopimus jossa on seuraavat ehdot:
·
Koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin. Myyjällä etuosto-oikeus koiraan myyntihinnasta
·
Koira on lonkka ja kyynärniveltutkittava sekä silmätarkastettava ostajan toimesta ennen 24kk:n ikää
·
Koiraa tulee käyttää muutaman kerran näyttelyissä
· Jos koiraa aiotaan käyttää jalostukseen (jolloin sen tulee täyttää rotuyhdistyksen asettamat  terveysvaatimukset), tulee asiasta neuvotella etukäteen myyjän kanssa
· Koiraa ei saa lopettaa kuin hätätapauksessa, ilman kasvattajan lupaa

Pennun hinta sisältää 24% arvonlisäveroa

Jos sinulla tulee koirasi kanssa ongelmia tai joku asia mieltäsi askarruttaa, toivonkin että ensimmäisenä otat yhteyttä minuun ja etsimme yhdessä ratkaisuja asioihin. Minua kiinnostaa mitä kasvattieni elämään kuuluu senkin jälkeen kun ne ovat muuttaneet omiin koteihinsa joten kuulumiset ja kuvat ovat aina tervetulleita. 

Jos olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi koiran meiltä, älä epäröi ottaa yhteyttä.